Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe Werkt Exact: Een Handige Gids Voor Beginners

Hoe Werkt Exact: Een Handige Gids Voor Beginners

Alles over Exact voor Boekhouden

Hoe Werkt Exact: Een Handige Gids Voor Beginners

Alles Over Exact Voor Boekhouden

Keywords searched by users: hoe werkt exact boekhouden voor beginners, exact online handleiding pdf, exact online inloggen, boekhoudprogramma, handleiding exact online, exact boeken, voordelen exact online, exact online voor boekhouden essentials

Wat is Exact?

Exact is een boekhoudprogramma dat bedrijven in staat stelt om hun financiële gegevens nauwkeurig en efficiënt te beheren. Het biedt een verscheidenheid aan functies en tools waarmee gebruikers hun boekhoudprocessen kunnen automatiseren en stroomlijnen. Met Exact kunnen bedrijven hun inkomsten en uitgaven bijhouden, facturen maken, betalingen beheren, btw-aangiftes indienen en nog veel meer. Het platform is eenvoudig te gebruiken en biedt een intuïtieve interface, waardoor het ook geschikt is voor beginners die nog niet bekend zijn met boekhouden.

Exact Online

Exact Online is de online versie van Exact en biedt bedrijven de mogelijkheid om hun boekhouding volledig online te beheren. Het programma kan toegankelijk worden gemaakt via een webbrowser of via de Exact Online-app op smartphones en tablets. Het biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele boekhoudmethoden, waaronder realtime toegang tot financiële gegevens, automatische back-ups en updates, en de mogelijkheid om gegevens te delen met externe partijen zoals accountants.

Belangrijke functionaliteiten van Exact Online

Exact Online biedt een breed scala aan functionaliteiten die bedrijven helpen bij het beheren van hun boekhoudactiviteiten. Enkele van de belangrijkste functies zijn:

1. Facturatie: Met Exact Online kunnen gebruikers eenvoudig professionele facturen maken en verzenden naar hun klanten. Het programma biedt sjablonen die kunnen worden aangepast aan de huisstijl van het bedrijf en ondersteunt verschillende betalingsmethoden.

2. Bankkoppeling: Exact Online kan worden gekoppeld aan de bankrekeningen van het bedrijf, waardoor transacties automatisch kunnen worden geïmporteerd en nauwkeurig kunnen worden bijgehouden. Dit bespaart tijd en minimaliseert de kans op fouten.

3. Btw-aangiftes: Het platform maakt het indienen van btw-aangiftes snel en eenvoudig. Exact Online berekent automatisch de btw-bedragen op basis van de ingevoerde gegevens en genereert het benodigde formulier om online in te dienen.

4. Rapportage: Met Exact Online kunnen gebruikers gedetailleerde financiële rapporten genereren, waaronder balansen, winst- en verliesrekeningen en kasstroomoverzichten. Deze rapporten bieden inzicht in de financiële gezondheid van het bedrijf en zijn essentieel voor het nemen van strategische beslissingen.

5. Inboeken van transacties: Het inboeken van transacties is een belangrijk onderdeel van het boekhoudproces. Met Exact Online kunnen gebruikers gemakkelijk inkomende en uitgaande transacties registreren en koppelen aan de relevante boekhoudcategorieën.

Inloggen en Account aanmaken

Om toegang te krijgen tot Exact Online, moet u eerst een account aanmaken. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

1. Ga naar de website van Exact en zoek naar de “Exact Online” sectie.
2. Klik op de knop “Gratis uitproberen” of “Account aanmaken”.
3. Vul het aanmeldingsformulier in met de benodigde informatie, zoals uw naam, bedrijfsnaam en contactgegevens.
4. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord voor uw account.
5. Ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacyverklaring van Exact.
6. Klik op de knop “Account aanmaken” om uw aanmelding te voltooien.

Na het aanmaken van uw account kunt u inloggen op het Exact Online-platform door uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren op de inlogpagina. Zorg ervoor dat u uw inloggegevens veilig bewaart en niet deelt met anderen.

Inboeken van Transacties

Het inboeken van transacties is een cruciaal onderdeel van het boekhoudproces. Hieronder volgen gedetailleerde instructies over hoe u transacties kunt inboeken in Exact Online:

1. Log in op uw Exact Online-account met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
2. Klik op het tabblad “Boekhouden” in het hoofdmenu.
3. Selecteer de optie “Inboeken”.
4. Kies het type transactie dat u wilt inboeken, bijvoorbeeld inkoopfactuur, verkoopfactuur, kasbetaling, etc.
5. Voer de relevante details in voor de geselecteerde transactie, zoals datum, bedrag, btw-bedragen en tegenrekening.
6. Controleer alle ingevoerde gegevens en klik op de knop “Opslaan” om de transactie in te boeken.
7. Herhaal deze stappen voor alle overige transacties die u wilt inboeken.

Zodra alle transacties zijn ingeboekt, worden ze automatisch bijgewerkt in het grootboek en zijn ze beschikbaar voor rapportage en andere boekhoudactiviteiten.

Btw-aangiftes indienen

Het indienen van btw-aangiftes via het Exact-platform is eenvoudig. Volg deze stappen om uw btw-aangiftes correct in te dienen:

1. Log in op uw Exact Online-account.
2. Ga naar het tabblad “Boekhouden” en selecteer de optie “Btw aangifte”.
3. Controleer of alle transacties correct zijn ingeboekt en zichtbaar zijn in het btw-overzicht.
4. Klik op de knop “Nieuwe aangifte” om een nieuwe btw-aangifte te starten.
5. Voer de vereiste gegevens in, zoals de periode waarop de aangifte betrekking heeft en uw btw-nummer.
6. Controleer het ingevulde formulier en zorg ervoor dat alle bedragen juist zijn.
7. Klik op de knop “Opslaan” om de btw-aangifte te voltooien.
8. Als alle gegevens correct zijn, kunt u de aangifte elektronisch indienen bij de belastingdienst via de daarvoor bestemde knop.

Exact Online genereert automatisch een digitaal aangiftebestand in het juiste formaat, zodat u het direct kunt indienen bij de belastingdienst. Vergeet niet om uw btw-aangiftes op tijd in te dienen om boetes en andere complicaties te voorkomen.

Exact Apps

Een van de voordelen van Exact Online is de mogelijkheid om het platform te integreren met verschillende apps. Deze apps bieden aanvullende functionaliteiten en maken het boekhoudproces nog efficiënter. Enkele populaire Exact-apps zijn:

1. Exact Online App: Met de Exact Online App kunnen gebruikers hun financiële gegevens altijd en overal bekijken en beheren. Ze kunnen facturen maken, betalingen goedkeuren, projecturen registreren en nog veel meer.

2. Bankkoppeling App: Deze app maakt automatische bankkoppeling mogelijk, waardoor transacties direct worden geïmporteerd in Exact Online. Hierdoor hoeven gebruikers transacties niet handmatig in te boeken, wat tijd bespaart en de kans op fouten verkleint.

3. Urenregistratie App: Deze app stelt gebruikers in staat om projecturen bij te houden en te factureren. Ze kunnen eenvoudig uren registreren op basis van activiteiten en deze koppelen aan specifieke klanten of projecten.

4. Facturatie App: Met de Facturatie App kunnen gebruikers professionele facturen maken en verzenden naar hun klanten. Ze kunnen sjablonen aanpassen, betalingsherinneringen versturen en inzicht krijgen in de betalingsstatus van facturen.

Deze apps kunnen worden gedownload en geïnstalleerd vanuit de Exact Online App Center, dat toegankelijk is vanuit het hoofdmenu van het Exact-platform. Ze kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met de bestaande Exact Online-omgeving om de functionaliteit uit te breiden en aan te passen aan specifieke behoeften.

Abonnementen en prijzen

Exact biedt verschillende abonnementsopties en prijspakketten om aan de behoeften van verschillende bedrijven te voldoen. Hier volgt een overzicht van de beschikbare abonnementen en hun prijzen:

1. Boekhouden Essentials: Dit is het basisabonnement van Exact en kost €39 per maand. Het biedt functies zoals boekhouden, facturatie, bankkoppeling en btw-aangiftes.

2. Boekhouden Plus: Dit abonnement kost €69 per maand en biedt extra functionaliteiten, waaronder rapportage, projectadministratie en voorraadbeheer.

3. Boekhouden Advanced: Dit is het meest uitgebreide abonnement en kost €119 per maand. Het omvat alle functies van de andere abonnementen, evenals geavanceerde rapportage, urenregistratie en CRM-functionaliteit.

Exact biedt ook de mogelijkheid om add-ons toe te voegen aan de abonnementen, zoals het gebruik van meerdere administraties of extra gebruikers. De prijzen voor deze add-ons variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van het bedrijf.

Voordat u een abonnement kiest, is het raadzaam om de functies en prijzen van elk abonnement te vergelijken en te evalueren welke het beste aansluit bij de behoeften van uw bedrijf. Exact biedt ook een gratis proefperiode, zodat u het platform kunt uitproberen voordat u een abonnement afsluit.

In conclusie biedt Exact een uitgebreid boekhoudplatform dat bedrijven in staat stelt om hun financiële gegevens nauwkeurig en efficiënt te beheren. Met Exact Online kunnen gebruikers hun boekhouding volledig online beheren en profiteren van functies zoals facturatie, btw-aangiftes indienen, inboeken van transacties en het genereren van rapporten. Het platform kan worden uitgebreid met verschillende apps om de functionaliteit verder te vergroten. Met verschillende abonnementsopties en prijspakketten is er voor elk bedrijf een geschikte oplossing beschikbaar. Probeer Exact vandaag nog uit en vereenvoudig uw boekhoudprocessen.

Categories: Delen 91 Hoe Werkt Exact

Alles over Exact voor Boekhouden
Alles over Exact voor Boekhouden

In het boekhoudprogramma van Exact, speciaal ontwikkeld voor ondernemers en zzp’ers, zijn speciale boekhoudkundige taken slim geautomatiseerd. Denk aan het automatisch laten herkennen van facturen, de verwerking van banktransacties, maar ook aan het maken van een factuur en het indienen van btw-aangiftes.Met de Exact Online App heb je altijd en overal toegang tot je financiële gegevens, openstaande posten en andere belangrijke data. Je kan snel een factuur of bonnetje scannen en aan je boekhouding toevoegen, makkelijk gewerkte uren bijhouden, je loonstrook bekijken of verlof aanvragen.Probeer Exact Online Boekhouden gratis uit

Alle functionaliteiten zijn direct gratis beschikbaar. Na de proefperiode wordt je account automatisch beëindigd.

Wil je zien hoe de software werkt?
Exact Online Boekhouden Plus € 82 p/m Probeer nu Bestel direct
Algemeen
Inbegrepen gebruikers 2 Extra gebruiker: € 18,50 per maand
Inbegrepen gebruikers voor goedkeuren i Onbeperkt
Inbegrepen administraties 2 Extra administratie: € 15 per maand

Wat Kun Je Met Exact Online?

Met de Exact Online App heb je altijd en overal toegang tot je financiële gegevens, openstaande posten en andere belangrijke data. Bovendien biedt de app de mogelijkheid om snel een factuur of bonnetje te scannen en toe te voegen aan je boekhouding. Daarnaast kun je eenvoudig je gewerkte uren bijhouden, je loonstrook bekijken en verlof aanvragen. Met Exact Online kun je dus op een efficiënte manier je financiële administratie beheren en je werkproces vereenvoudigen.

Wat Kost Exact Per Maand?

Wil je zien hoe de software werkt? Je kunt een demo bekijken van Exact Online Boekhouden Plus. De kosten hiervoor bedragen € 82 per maand. Als je extra gebruikers wilt toevoegen, betaal je € 18,50 per maand per gebruiker. Het goedkeuren van gebruikers is onbeperkt inbegrepen. Je kunt ook 2 extra administraties toevoegen voor € 15 per maand per administratie.

Is Exact Online Gratis?

Is Exact Online gratis?
Ja, Exact Online Boekhouden is gratis beschikbaar om uit te proberen. Alle functionaliteiten zijn direct toegankelijk zonder kosten. Na de proefperiode wordt je account automatisch beëindigd.

Hoe Werkt De Boekhouding?

Hoe werkt de boekhouding?

Een boekstuk is een onderliggend document dat wordt gebruikt bij het maken van een boeking in de boekhouding. Stel dat je een factuur ontvangt van je leverancier, dan voer je deze gegevens in je boekhouding in. Dit omvat de datum, het bedrag dat je moet betalen en de btw. Bovendien voeg je de factuur toe als bewijsmateriaal. Dit is belangrijk omdat het dient als documentatie en ondersteuning voor de financiële transactie die heeft plaatsgevonden. Het bewaren van deze documentatie is van cruciaal belang voor een nauwkeurige en betrouwbare boekhouding.

Verzamelen 11 hoe werkt exact

Tijd Besparen Op Factuurverwerking In Exact Online | Exact
Tijd Besparen Op Factuurverwerking In Exact Online | Exact
Exact Voor Productie: Hoe Zet Ik Een Stuklijst Op? | Exact
Exact Voor Productie: Hoe Zet Ik Een Stuklijst Op? | Exact
Hoe Werkt De Scanservice In Exact Online? - Youtube
Hoe Werkt De Scanservice In Exact Online? – Youtube
Boekingen Verwerken In Exact Online - Youtube
Boekingen Verwerken In Exact Online – Youtube
Hoe Werkt De Scanservice In Exact Online? - Youtube
Hoe Werkt De Scanservice In Exact Online? – Youtube
Exact Online Review: Is Deze Boekhoudsoftware De Investering Waard Voor  Ondernemers?
Exact Online Review: Is Deze Boekhoudsoftware De Investering Waard Voor Ondernemers?
Installatiehandleiding Teamleader Exact Online Koppeling | Combidesk  Kennisbank
Installatiehandleiding Teamleader Exact Online Koppeling | Combidesk Kennisbank

See more here: sayngon.com

Learn more about the topic hoe werkt exact.

See more: sayngon.com/category/voorpagina

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *