Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe Maak Je Een Systeemkopie In Windows 10?

Hoe Maak Je Een Systeemkopie In Windows 10?

Windows 10 Systeemkopie Maken

Hoe Maak Je Een Systeemkopie In Windows 10?

Windows 10 Systeemkopie Maken

Keywords searched by users: systeemkopie maken windows 10 systeemkopie maken windows 11, backup maken windows 10 op externe schijf, backup windows 10 werkt niet, back-up maken op externe harde schijf windows 11, automatisch backup maken windows 11, windows backup maken, windows 10 image maken, backup terugzetten windows 10

Systeemkopie Maken in Windows 10: Een Uitgebreide Gids

In de digitale wereld is het maken van back-ups van essentieel belang om je waardevolle gegevens en bestanden te beschermen tegen potentiële verlies of schade. Een van de meest effectieve manieren om een back-up te maken is door een systeemkopie te maken.

1. Wat is een systeemkopie in Windows 10?

Een systeemkopie in Windows 10 is een exacte replica van je volledige Windows-systeem, inclusief het besturingssysteem, programma’s, instellingen, gegevens en bestanden. Het is als een momentopname van je computer op een specifiek moment.

Het doel van een systeemkopie is om een volledige backup van je systeem te maken, zodat je het kunt herstellen naar een eerdere staat in geval van systeemstoringen, hardwarefouten, malware-aanvallen of andere problemen die je computer onbruikbaar kunnen maken. Een systeemkopie maakt het mogelijk om je computer snel te herstellen naar een werkende staat zonder verlies van gegevens.

Een systeemkopie verschilt van andere soorten back-ups, zoals het kopiëren van individuele bestanden of het maken van een back-up van je persoonlijke gegevens. Met een systeemkopie kun je je computer herstellen naar een volledig functionerende toestand, inclusief het besturingssysteem, geïnstalleerde programma’s en systeeminstellingen.

2. Waarom is het belangrijk om een systeemkopie te maken?

Het regelmatig maken van een systeemkopie in Windows 10 is van cruciaal belang om de integriteit en beschikbaarheid van je gegevens te waarborgen. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om een systeemkopie te maken:

 • Herstel na systeemstoringen: Een systeemkopie stelt je in staat om je computer snel te herstellen naar een werkende staat na systeemstoringen, zoals een vastgelopen systeem, blauw scherm van de dood, of problemen met de opstartprocedure.
 • Bescherming tegen ransomware en malware: Als je systeem ooit besmet raakt met ransomware of malware, kun je met een systeemkopie je gehele systeem herstellen naar een eerdere staat voordat de besmetting plaatsvond, en zo de schadelijke effecten minimaliseren.
 • Hardwarefouten opvangen: Als je computer problemen ondervindt als gevolg van een hardwarefout, kun je met een systeemkopie je systeem herstellen naar een nieuwe computer of een andere harde schijf zonder verlies van gegevens of problemen met de software-instellingen.

Zonder een systeemkopie loop je het risico waardevolle gegevens te verliezen en kostbare tijd te verspillen aan het herstellen of opnieuw installeren van je systeem. Daarom is het belangrijk om regelmatig een systeemkopie te maken in Windows 10.

3. Hoe maak je een systeemkopie in Windows 10?

Windows 10 biedt ingebouwde tools waarmee je een systeemkopie kunt maken. Volg deze stappen om een systeemkopie te maken in Windows 10:

 1. Open het Startmenu en ga naar Instellingen.
 2. Klik op Bijwerken en beveiliging en selecteer vervolgens Back-up in het linkerdeelvenster.
 3. Klik op Een systeemkopie maken onder de sectie Systeemkopie.
 4. Sluit een externe harde schijf aan op je computer en selecteer deze als doellocatie voor de systeemkopie.
 5. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien en wacht tot Windows de systeemkopie maakt.

Houd er rekening mee dat het maken van een systeemkopie enige tijd kan duren, afhankelijk van de grootte van je systeem en de snelheid van je harde schijf. Zorg ervoor dat je voldoende vrije schijfruimte hebt op je doellocatie voordat je begint.

Na het maken van de systeemkopie kun je deze gebruiken om je computer te herstellen naar een vorige staat in geval van systeemproblemen.

4. Waar moet je op letten bij het maken van een systeemkopie?

Bij het maken van een systeemkopie in Windows 10 zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden:

 • Voldoende opslagruimte: Zorg ervoor dat je voldoende vrije schijfruimte hebt op je doellocatie om de systeemkopie op te slaan. De grootte van de systeemkopie hangt af van de grootte van je systeem en kan enkele gigabytes zijn.
 • Timing: Het wordt aanbevolen om regelmatig een systeemkopie te maken, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, afhankelijk van hoe vaak je belangrijke wijzigingen aanbrengt in je systeem. Ook is het raadzaam om een systeemkopie te maken voordat je grote wijzigingen of updates aanbrengt aan je computer.
 • Specifieke instellingen: Bij het maken van een systeemkopie in Windows 10 kun je specifieke instellingen aanpassen, zoals het uitsluiten van bepaalde mappen of bestanden. Overweeg welke instellingen het beste bij je behoeften passen.

Door rekening te houden met deze aandachtspunten kun je ervoor zorgen dat je systeemkopieën effectief zijn en klaar staan voor het herstellen van je systeem wanneer dat nodig is.

5. Hoe maak je een systeemkopie van specifieke bestanden of mappen?

Standaard maakt een systeemkopie in Windows 10 een volledige kopie van je systeem. Als je echter alleen bepaalde bestanden of mappen wilt opnemen in je systeemkopie, zijn er enkele methoden en tools die je kunt gebruiken:

 • Bestandsgeschiedenis: Windows 10 biedt een functie genaamd “Bestandsgeschiedenis” waarmee je specifieke bestanden en mappen kunt selecteren om regelmatig een back-up van te maken. De bestanden worden opgeslagen op een externe schijf of netwerklocatie en kunnen worden hersteld in geval van gegevensverlies.
 • Derden-software: Er zijn ook verschillende softwareprogramma’s van derden beschikbaar waarmee je selectieve systeemkopieën kunt maken. Deze programma’s bieden meer geavanceerde opties en functionaliteiten voor het aanpassen van je back-upinstellingen.

Door gebruik te maken van deze methoden kun je een selectieve systeemkopie maken die alleen de bestanden en mappen bevat die je wilt behouden.

6. Het terugzetten van een systeemkopie in Windows 10

Het terugzetten van een systeemkopie is een proces waarbij je je computer herstelt naar een eerdere staat met behulp van de systeemkopie. Hier zijn de stappen om een systeemkopie terug te zetten in Windows 10:

 1. Sluit de externe harde schijf aan waarop de systeemkopie is opgeslagen.
 2. Start je computer opnieuw op en druk op de vereiste toets (meestal F12 of Del) om toegang te krijgen tot het opstartmenu.
 3. Selecteer de optie voor het opstarten vanaf de externe harde schijf of de installatiemedia voor Windows 10.
 4. Volg de instructies op het scherm om het herstelproces te starten en selecteer de optie voor het herstellen van een systeemkopie.
 5. Selecteer de juiste systeemkopie die je wilt herstellen en volg de instructies om het herstelproces te voltooien.

Er kunnen zich enkele mogelijke problemen voordoen tijdens het herstelproces, zoals compatibiliteitsproblemen met hardware of stuurprogramma’s. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van eventuele vereisten en compatibiliteitsproblemen voordat je het herstelproces start.

Al met al is het maken van een systeemkopie in Windows 10 een cruciale stap om de veiligheid en beschikbaarheid van je gegevens te waarborgen. Het volgen van de juiste richtlijnen en het regelmatig uitvoeren van systeemkopieën kan je helpen om problemen effectief op te lossen en je systeem binnen no time weer operationeel te maken.

Veelgestelde Vragen (FAQs)

1. Wat is het verschil tussen een systeemkopie en een bestandsback-up?

Een systeemkopie is een volledige replica van je Windows-systeem, inclusief het besturingssysteem, programma’s, instellingen en bestanden. Het is als een momentopname van je computer op een specifiek moment. Een bestandsback-up daarentegen is een back-up van individuele bestanden en mappen die je selecteert. Het kan handig zijn als je alleen specifieke gegevens wilt opslaan en herstellen zonder het hele systeem te herstellen.

2. Hoe vaak moet ik een systeemkopie maken?

Het wordt aanbevolen om regelmatig een systeemkopie te maken, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, afhankelijk van hoe vaak je belangrijke wijzigingen aanbrengt in je syst

Categories: Ontdekken 41 Systeemkopie Maken Windows 10

Windows 10 Systeemkopie Maken
Windows 10 Systeemkopie Maken

Back-up van uw computer met bestandsgeschiedenis

Selecteer Start > Settings > Update &> Backup > Add a Drive en kies vervolgens een externe schijf of netwerklocatie voor uw back-ups (Afbeelding 1). Herstel uw bestanden met bestandsgeschiedenis. Selecteer vervolgens Bestanden terugzetten met bestandsgeschiedenis.De gangbare methode om een systeembackup van Windows te maken, is via het configuratiescherm, onderdeel Back-up maken en terugzetten (Windows 7), taak Een systeemkopie maken (als alternatief kan ook de optie Back-up instellen worden gekozen, deze kent wat meer keuzeopties) en selecteer de gewenste back-uplocatie.

Systeemkopie
 1. Ga naar Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Back-up.
 2. Ga naar back-up maken en terugzetten (Windows 10) > Een systeemkopie maken.
 3. Selecteer de harde schijf en klik op Volgende > Volgende > Back-up starten.
Je kunt je apparaat instellen zodat er automatisch een back-up van je bestanden wordt gemaakt.
 1. Open de app Instellingen op je apparaat.
 2. Selecteer Google. Back-up. Tip: Als dit de eerste keer is, zet je Back-up met Google One aan en volg je de instructies op het scherm.
 3. Tik op Nu back-up maken.
Back-up maken van bestanden
 1. Klik op de startknop> Instellingen > Bijwerken en Beveiliging.
 2. Klik links op Back-up.
 3. Klik op Een station toevoegen.
 4. Sluit de externe hardeschijf of usb-stick aan.
 5. Klik onder ‘Een station selecteren’ op de externe harde schijf of usb-stick.
 6. Klik op de knop Meer opties.

Hoe Maak Ik Een Volledige Backup Windows 10?

Hoe maak ik een volledige backup van Windows 10? Om een volledige backup van uw computer te maken met behulp van bestandsgeschiedenis, gaat u als volgt te werk: Ten eerste, selecteer Start en ga naar Instellingen. Klik vervolgens op Bijwerken en beveiliging en selecteer Back-up. Kies daarna de optie ‘Een schijf toevoegen’ en selecteer een externe harde schijf of netwerklocatie waar u uw back-ups wilt opslaan (zie Afbeelding 1). Om uw bestanden te herstellen met behulp van bestandsgeschiedenis, selecteert u de optie ‘Bestanden herstellen met bestandsgeschiedenis’.

Hoe Maak Ik Een Systeemback Up?

Een van de meest gebruikelijke methoden om een systeemback-up van Windows te maken, is via het configuratiescherm. Ga hiervoor naar het onderdeel “Back-up maken en terugzetten” (Windows 7). Een andere optie is om de taak “Een systeemkopie maken” te selecteren. Als alternatief kun je ook de optie “Back-up instellen” kiezen, waarbij meer keuzeopties beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat je de gewenste back-uplocatie selecteert.

Hoe Maak Ik Een Automatische Backup?

Hoe maak ik een automatische backup?

Je kunt je apparaat instellen zodat er automatisch een back-up van je bestanden wordt gemaakt. Volg de onderstaande stappen:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
2. Zoek en selecteer de optie ‘Google’.
3. Klik op ‘Back-up’.
4. Als dit de eerste keer is dat je een back-up maakt, zet dan eerst ‘Backup met Google One’ aan en volg de instructies op het scherm.
5. Tik op ‘Nu back-up maken’ om direct een back-up te maken van je bestanden.

Update 19 systeemkopie maken windows 10

Systeemkopie Van Windows 10: Opnieuw Installeren Via Systeemherstelschijf Of Usb - Youtube
Systeemkopie Van Windows 10: Opnieuw Installeren Via Systeemherstelschijf Of Usb – Youtube

See more here: sayngon.com

Learn more about the topic systeemkopie maken windows 10.

See more: https://sayngon.com/category/voorpagina blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *